32 Ja zeggen

Omdat Groot-Brittannië momenteel 90% van zijn energie uit fossiele brandstoffen haalt, is het niet verrasssend dat het afstappen van fossiele brandstoffen grote, grote veranderingen vereist – een volledige vervanging van de transportvloot; een complete verandering van de verwarmingssystemen van gebouwen; en een 10- of 20-voudige toename van groene energie.

Gezien de algemene tendens van het publiek om “nee” te zeggen tegen windparken, “nee” tegen kernenergie, “nee” tegen getijden barrages – in feite “nee” tegen alles dat anders is dan energiesystemen met fossiele brandstof – ben ik bang dat we het niet voor elkaar krijgen om van fossiele brandstoffen af te komen wanneer dat nodig is. In plaats daarvan nemen we genoegen met halve maatregelen: iets zuinigere elektriciteitscentrales, auto’s en gebouwverwarming; een koolstofhandelssysteem als schaamlap; een bosje windturbines hier; een ontoereikend aantal kerncentrales daar.

We moeten een plan kiezen dat klopt. Het is mogelijk om een ​​plan te maken dat klopt, maar het zal niet gemakkelijk zijn.

We moeten stoppen met nee zeggen en beginnen met ja zeggen. We moeten stoppen met alle poppekast en echt aan de slag.

Als u een eerlijk, realistisch energiebeleid wilt dat klopt, alstublieft vertel dat aan al uw politieke vertegenwoordigers en potentiële politieke kandidaten.